2019-03-02
有人在尖沙咀接收工,男人話要鋸扒喎,即刻上網睇下附近有咩正野。The Grill Room位於堪富利士道中間位置,喺一幢比較新既大廈"爵寓"2樓,樓上係Service Apartment。我地坐喺吧枱位置,鍾意可以望住廚師煮野食同出菜,由其望到煎牛扒既過程都幾治癒。我地見牛扒份量都幾大份,叫咗一個沙律兩主菜,另加咗燒大蝦(兩隻)。🔸巴馬火腿配溫泉蛋黑松露露筍沙律🔸四樣野都係我好鍾意既食物,一次過滿足哂我四個願望。首先係大大隻溫泉蛋,蛋黃好濃蛋味,同黑松露好夾。BB露筍好嫩口,巴馬火腿係比較偏咸嗰隻,但係同清新BB露筍一齊食會互相加分👍👍👍加埋一齊食Very Good!🔸炭燒豬腩肉鹽味焦糖汁配青蘋果沙律🔸豬腩肉燒得啱啱好唔過火, 個皮燒得好脆, 我好鍾意個鹽味焦糖汁, 甜甜地既汁反而令到豬腩肉無咗肥膩感, 配埋醋汁沙律啱啱好。🔸燒美國安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉🔸一路食一路睇到廚師燒牛扒已經覺得好正, 睇住真係燒唔係煎架, 深深既格仔紋勁大塊扒睇見都流口水。 我地鍾意七成熟無乜血水, 好開心真係做到想要既七成熟。 本身會配兩款汁, 一款係香草汁, 另一款係燒汁, 兩款汁都好味, 但男人覺得燒
🔸巴馬火腿配溫泉蛋黑松露露筍沙律🔸
巴馬火腿配溫泉蛋黑松露露筍沙律
巴馬火腿配溫泉蛋黑松露露筍沙律
🔸炭燒豬腩肉鹽味焦糖汁配青蘋果沙律🔸
炭燒豬腩肉鹽味焦糖汁配青蘋果沙律
炭燒豬腩肉鹽味焦糖汁配青蘋果沙律
🔸燒美國安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉🔸
一路食一路睇到廚師燒牛扒已經覺得好正, 睇住真係燒唔係煎架, 深深既格仔紋勁大塊扒睇見都流口水。 我地鍾意七成熟無乜血水, 好開心真係做到想要既七成熟。 本身會配兩款汁, 一款係香草汁, 另一款係燒汁, 兩款汁都好味, 但男人覺得燒汁比較突顯牛味。
燒美國安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉
我地都好享受呢個晚餐😋 每一道菜既配搭同味道都好好, 男人已經講下次一定要再黎食, 呢個價錢有咁好既質數係超值的💕