2024-03-20
TANO 、Carne’s 同The Grand Patagonia Steak House呢3間餐廳都係同一個集團,主打阿根廷牛,之前已食過其他兩間,今次又去試埋Tano! -Empanadas 4 flavors我地今次叫晒4款味道~ 牛/雞/火腿芝士同埋蔬菜~呢幾隻漲卜卜炸餃子次次食阿根廷野都一定會叫,我最鐘意牛肉同火腿芝士。前者牛肉餡加咗好多香料去炒所以味道超濃郁惹味;火腿芝士既煙燻火腿同芝士個味我都好鐘意 -Provoleta Cheese芝士用炭火上烤過,表面帶有陣陣焦香,上黎時候熱辣辣仲超拉絲!夾埋麵包食一流-Ribeye 14oz (medium rare) Served with chimichurri sauce肉眼扒烤至三成熟,表面炭烤過內裡仲保持粉紅色的肉汁。牛扒肉質是鮮嫩多汁,牛味濃郁~食既時候要配埋阿根廷特色醬汁chimichurri,味道酸辣清爽,可以中和返牛扒既油膩感-薯條呢個side dish唔講得笑超好食!即叫即炸非常香口加埋啲蒜香調味,你係完全食唔停口-Fettucini al Ragu呢個肉醬扁意麵,個肉醬味比平時餐廳既濃郁,意粉al dente
Served with chimichurri sauce
肉眼扒烤至三成熟,表面炭烤過內裡仲保持粉紅色的肉汁。牛扒肉質是鮮嫩多汁,牛味濃郁~食既時候要配埋阿根廷特色醬汁chimichurri,味道酸辣清爽,可以中和返牛扒既油膩感 -薯條
呢個side dish唔講得笑超好食!即叫即炸非常香口加埋啲蒜香調味,你係完全食唔停口 -Fettucini al Ragu
呢個肉醬扁意麵,個肉醬味比平時餐廳既濃郁,意粉al dente💯💯 -Tiramisu
Tiramisu既mascarpone cheese 同咖啡味一半半,酒味就比較少 但呢個比例係我鐘意既~面頭再加埋可可粉好味道