2017-07-07 753 瀏覽
黎新牛屋食扒黎過不止1X次,牛扒既價錢同質素成正比,千奇要記得係"新牛記"門口有蠔殼個間,試過有次入錯左前面一間差唔多名既,都係點左鵝肝牛柳同安格斯,嘩,得個價錢係一樣之外,塊扒又硬又干= = 嬲左但眼見有人話唔好食.不過唔好意思,我每次黎都只係食鵝干牛柳 同安格斯,同生蠔因為朋友介紹都只叫我地食呢2樣就夠,食其他ABCD餐既,真係唔洗特登黎呢到XD鵝肝牛柳塊鵝肝盡對有酒店級水準,食既時候加埋個菠蘿粒上面脆,下面多汁同軟熟,再一口加粒暖暖既菠蘿粒,認真,本身唔鐘意食鵝肝既人真係唔好試,一試難自拔XD牛柳7成熟,必定係碟上,因為認真既,鐵板真係會令塊扒愈食愈熟.碟上就可以令塊牛扒停留係個個熟度.口感軟熟,汁感重,汁汁汁汁汁~1年前既安格斯牛味真係超級重 牛味真係唔係到到食到,但可惜既係,呢近呢2個月,食既3次左右,相信貨源唔同左,牛扒變到干身左,牛味都細陣左勁多,下次會直接改返鵝肝牛柳算 連配菜既紅蘿白都好甜好好味,暖暖的~生蠔方面,細隻重海水味同甜味.食過完全零出事,實好食過出面既酒店500左右既質素佢個蠔汁,真係溝得出奇好味,有豐富既口感,多層既享受~所以 多汁牙唔該XD食得多既,可
黎新牛屋食扒黎過不止1X次,牛扒既價錢同質素成正比,

鵝肝牛柳

認真,本身唔鐘意食鵝肝既人真係唔好試,一試難自拔XD
口感軟熟,汁感重,汁汁汁汁汁~

1年前既安格斯牛味真係超級重 牛味真係唔係到到食到,

下次會直接改返鵝肝牛柳算

連配菜既紅蘿白都好甜好好味,暖暖的~

食得多既,可以叫蠔SETXD 蠔一蠔佢,包埋其他刺身 會抵小小,
但其他刺身未食過,期待下次食埋XD
細蠔
題外話/補充資料: 如介意煙味既,真係要諗諗,呢到只係牛柳鵝干好食,服務普通一般,環境係舊式酒吧,如果遇上客人食煙 都冇計~~~(熟客同員工) 但都係價錢同塊扒 真係好味~~~ 店舖係舊式酒吧樣.都暗暗地小小浪漫既~
2017-07-05
慶祝紀念