2018-07-27 16 瀏覽
喺尖東放工後,好想食漢堡包,同事就推介左我去seafood stand 食burger。佢位於安達中心嘅地鋪,面積唔大,但有開放式廚房,可以欣賞到煮食過程。店舖張貼住幾種餐牌,包括有漢堡包套餐、沙律、薯條、洋蔥圈、雞翼等小食。最驚喜嘅係漢堡包套餐連薯條同汽水,只需要$40至$60,相當抵食。我同朋友就叫咗兩個漢堡包套餐、沙律、洋蔥圈同埋雞翼。最欣賞嘅係安格斯牛肉漢堡,牛肉厚身得嚟有口感,肉質嫩滑,咬落去充滿肉汁,加上軟熟嘅麵包,十分滋味。牛油果吉到牛肉漢堡嘅牛扒10分香脆,牛油果嘅份量再多d。套餐附送嘅薯條,新鮮出爐熱辣辣,味道本身唔係唔咸,可以自己鹽、茄汁、芥末等調味。每一個套餐都會送一罐汽水。三文魚薯仔沙律夠清新,食咁多炸嘢,要有d菜中和下,健康啲。炸洋蔥圈滋味香口得嚟望落金黃色,賣相唔錯。最後就係水牛城雞翼,紅色嘅雞翼望落好似好辣,但其實只係有少少香辣嘅味道,加上sour cream,味道酸中帶辣,恰到好處。兩晚食咗咁多野重複每人都只需要$100。喺尖沙咀可以食到咁平民化嘅漢堡包,係幾正嘅。

我同朋友就叫咗兩個漢堡包套餐、沙律、洋蔥圈同埋雞翼。

安格斯牛堡

吉列牛油果牛堡

每一個套餐都會送一罐汽水。

三文魚薯仔沙律夠清新,食咁多炸嘢,要有d菜中和下,健康啲。

三文魚薯仔沙律

炸洋蔥圈滋味香口得嚟望落金黃色,賣相唔錯。

洋蔥圈

水牛城雞翼