2021-02-14
今年嘅新年同以往有啲唔同,多咗留喺屋企同家人渡過,想有啲新意,今日決定叫Pizza外賣慶祝一下牛年!一直都覺得PizzaExpress嘅食物整得比較用心,尤其係我好鍾意佢哋唔同菜式會用唔同嘅芝士,食得出唔同嘅層次!今次我哋外賣左可以2-3人食嘅如意套餐!外貌個樣都一樣精緻!一啲都唔失禮!頭盤有軟心芝士巴馬火腿烤蜜桃拼盤有火箭菜,Parma ham,軟心芝士,烤蜜桃,羅勒香草汁,個樣好吸引,份量都唔少,鹹香嘅Parma ham加上香甜嘅蜜桃,意想不到咁match!再加埋個羅勒香草汁,酸酸地味道又清新,nice!主菜可以揀兩款!揀咗牛肝菌西班牙腸薄餅同牛肝菌雞肉螺絲粉!另外升級傳統薄批!呢個新春Pizza真係不得了!芝士特別用咗Fontina,滿佈成個Pizza,芝士好滑,芝士味超級濃郁!牛肝菌同芝士好夾,更加可以提升牛肝菌嘅香味到極致,仲有惹味嘅西班牙腸,令人食完一啖想再食一啖!Pizza香脆鬆軟,大讚!外賣會將Parma ham同埋火箭菜分開,食之前加落去確保所有配料都係咁新鮮!飲品揀咗荔枝特飲同西柚特飲,兩款都好解渴解膩,又唔會太甜!
今次我哋外賣左可以2-3人食嘅如意套餐!
外貌個樣都一樣精緻!一啲都唔失禮!
頭盤有軟心芝士巴馬火腿烤蜜桃拼盤
主菜可以揀兩款!
Pizza香脆鬆軟,大讚!
飲品揀咗荔枝特飲同西柚特飲,兩款都好解渴解膩,又唔會太甜!