2010-01-20 2 瀏覽
喺雜誌見到有九折coupon, 便和男朋友嚟呢度試叫咗個2人餐, $188, 包2個拉麵or飯同三個小食嚟度當然要試試佢個招牌牛油拉麵, 另外仲要咗個义燒拉麵, 點呢兩個要另加$20小食要咗雞軟骨, 餃子同雜錦串燒牛油拉麵其實只係一碗普通拉麵加一舊牛油, 咁都要另加$10, 感覺幾揾笨我已經等舊牛油完全溶晒再同啲湯撈埋先食, 但牛油味完全唔出, 亦聞唔到牛油香個湯底好普通, 只係比平時o既"杰", 但味道唔濃燒义燒太廋, 有點乾比較好的是有好多芽菜, 感覺幾健康义燒拉麵亦係普通, 啲义燒叫做好食過牛油拉麵個啲個麵底都算煙un小食唔錯, 雞軟骨新鮮整夠熱, 好香口餃子皮夠薄, 好多餡雜錦串燒亦可以, 都算多款, 有雞, 冬茹同雞翼雞翼雖然燒得乾, 但味道不錯總括而言, 拉麵無咩特別, 食完都唔明牛油拉麵有咩咁巴閉如果有心要將呢個麵變成招牌菜, 係咪應該用靚牛油呢?我驟眼睇佢似用超級市場都可買到的植物牛油好彩有九折, 不過其實都係冇平過, 只係免咗加一唔明點解咁都可以收加一, 又唔好坐, 連杯唔知茶定水o既物體又勁難飲
喺雜誌見到有九折coupon, 便和男朋友嚟呢度試
叫咗個2人餐, $188, 包2個拉麵or飯同三個小食

小食要咗雞軟骨, 餃子同雜錦串燒

個湯底好普通, 只係比平時o既"杰", 但味道唔濃
燒义燒太廋, 有點乾
比較好的是有好多芽菜, 感覺幾健康

义燒拉麵亦係普通, 啲义燒叫做好食過牛油拉麵個啲
個麵底都算煙un

小食唔錯, 雞軟骨新鮮整夠熱, 好香口
餃子皮夠薄, 好多餡
雜錦串燒亦可以, 都算多款, 有雞, 冬茹同雞翼
雞翼雖然燒得乾, 但味道不錯

總括而言, 拉麵無咩特別, 食完都唔明牛油拉麵有咩咁巴閉
如果有心要將呢個麵變成招牌菜, 係咪應該用靚牛油呢?
我驟眼睇佢似用超級市場都可買到的植物牛油

好彩有九折, 不過其實都係冇平過, 只係免咗加一
2010-01-17