2004-11-06 36 瀏覽
呢間美心有自設廚房, 所以有好多其他分店或者地鐵分店冇既麵包! 我買左一個牛油紅豆包, 係好似一般麵包店既提子麥包咁大個, 長條形, 個餡係紅豆蓉和紅豆粒, 就好似雪花紅豆卷既餡, (雪花紅豆卷於每間美心每日都有得買, 不過數量唔多, 好快賣晒) 雪花紅豆卷面頭有糖粉, 但呢個牛油紅豆包面頭就冇糖份, 而係有一粒粒既牛油粒, 即係crumble 粒, 甜度同雪花紅豆卷差不多, 都唔係好甜, 幾適中, d牛油粒脆脆地咁, 幾有口感, 我覺得呢個包幾好食, 同雪花紅豆卷不相伯仲! 不過雪花紅豆卷既紅豆同包既比例就平均一d, 而呢個包就麵包比例多d, 所以食完呢個包會飽d!個sales話呢款包要中午後先有得賣架!

個sales話呢款包要中午後先有得賣架!