2012-03-17 28 瀏覽
朋友邀約, 大家都係第一次來試, 個位原係 必勝客, 原來已經轉了牛涮鍋 。不夠12:30去到, 見到裡面好多位, 但係都無得入, 原來好多已訂位, 臨時去係要等位, 下次去要醒少少 。由於今次持住免費券去惠顧, 故一分不亳都不用付。但限時為 60分鐘, 比原先午巿放題短30分鐘。入到去等開個鍋都要10分鐘, 真係要把握時間 。 券裡已包含一碟進口牛肉及一碟豚肉, 配昆布湯底, 其它就出去取 。湯底:昆布湯底, 唔覺有昆布味, 反覺得似鼓油調校。牛肉: 薄薄哋, 味道唔錯, 夠冧, 唔肥 !豚肉: 薄薄哋, 夠冧, 有鮮味, 唔肥 !豆腐: 原來頭一次煮得太耐, 食唔出味 。臨尾在取, 不用長時間煮, 原來有好香豆味, 好滑, 蕃茄: 唔記得左個專名, 味道比較酸,多汁, 煮後仍有少少酸味, 都幾開胃 。金菇: 爽口, 一般無異。放數條京葱: 湯味帶香好多 。獅子狗卷: 新鮮, 無雪味, 味道同一般無異 。生菜: 近來菜貴, 食多一點, 好新鮮、甜, 有菜味, 唔錯 !粟米: 超甜粟, 煙韌!芋絲: 無特別雞脾菇: 腥味無, 爽口。素麵: 味道質感唔錯 。烏冬: 食開稻庭,這些唔夠

湯底:昆布湯底, 唔覺有昆布味, 反覺得似鼓油調校。
牛肉: 薄薄哋, 味道唔錯, 夠冧, 唔肥 !
豚肉: 薄薄哋, 夠冧, 有鮮味, 唔肥 !

金菇: 爽口, 一般無異。
放數條京葱: 湯味帶香好多 。
獅子狗卷: 新鮮, 無雪味, 味道同一般無異 。
粟米: 超甜粟, 煙韌!
芋絲: 無特別
雞脾菇: 腥味無, 爽口。
素麵: 味道質感唔錯 。
烏冬: 食開稻庭,這些唔夠彈牙及冧, 口味唔啱 。
麻醬:無味, 淡 。
雪糕: 奶味香, 唔錯
汽水: 一般--->淡 !
2012-03-15
20 分鐘 (堂食)
午餐