2021-01-10
自從上次係銅鑼灣堂食過之後,一直都心思思🥺好想再瘋狂食牛所以12月都再外賣過兩次都知係好定唔好 無送上門服務🤫如果有嘅話 我應該每星期食一次每間分店有嘅選擇都好似有啲唔同而我依兩次都係元朗自取自取仲有8折💰第一次外賣係三個人食本身諗住唔使煩嗌個四人餐🤔但睇睇吓發現二人餐$288 VS 四人餐$568四人餐就多咗3碟牛、4隻扇貝、牛丸同啲垃垃雜雜所以就決定花少少心機揀吓加咩牛好二人火鍋套餐 $288🍲湯底:理想點”鮮”牛肉:橫隔肌、五花匙、牛駝峰、匙炳鮮蔬拼盤:娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲小食:炸魚皮麵:稻庭烏冬、公仔麵各一個飲品:菊花桂圓露、洛神玫瑰茶、烏梅汁、可口可樂 (任選其二)湯底清清哋,帶少少牛味覺得還可以唔會搶咗啲牛味好過之前堂食嘅沙嗲湯底🤭個湯仲有啲牛腩唔係好嫩嗰啲,但好有肉味老實講,啲配料就好一般般嘅😂所以第二次就淨係嗌咗湯底同埋牛然後再自己出面買料好,入正題!講吓啲牛先依兩次都試咗好幾款牛牛舌 $48依個無得唔嗌嘅燒牛舌就係人都知正用嚟連打邊爐 都一樣係不得了薄切得嚟,味道濃郁又好有口感牛上肋 $68油花好重好啱我口味美國天然肩帶胛翼板 $48依款就重肉味唔錯唔錯安格斯
第一次外賣係三個人食本身諗住唔使煩嗌個四人餐🤔但睇睇吓發現
二人餐$288 VS 四人餐$568
四人餐就多咗3碟牛、4隻扇貝、牛丸同啲垃垃雜雜
所以就決定花少少心機揀吓加咩牛好
二人火鍋套餐 $288🍲
湯底:理想點”鮮”
牛肉:橫隔肌、五花匙、牛駝峰、匙炳
鮮蔬拼盤:娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲
小食:炸魚皮
麵:稻庭烏冬、公仔麵各一個
湯底清清哋,帶少少牛味覺得還可以唔會搶咗啲牛味好過之前堂食嘅沙嗲湯底🤭個湯仲有啲牛腩唔係好嫩嗰啲,但好有肉味老實講,啲配料就好一般般嘅😂所以第二次就淨係嗌咗湯底同埋牛然後再自己出面買料 好,入正題!講吓啲牛先依兩次都試咗好幾款牛
牛舌 $48
牛上肋 $68
油花好重好啱我口味
美國天然肩帶胛翼板 $48
依款就重肉味唔錯唔錯
安格斯橫隔肌 $48、牛朴肉 $48、澳洲五花趾 $68,定係跟餐嘅牛駝峰、匙炳我就覺得無般特別啦
黑柏葉 $68
幾爽口,不過價錢有啲偏貴
至於醬料!!!
一定要加袐制牛肉汁 $5