2021-11-07 675 瀏覽
犇之食堂,咁多隻“牛”,睇個名都知要黎食牛啦🤣呢間係台灣菜黎既,平日有午市套餐,今日星期六晏就黎食,就有假日套餐。除左飯麵呢啲主食之外,仲有好多唔同既小食好似台式香腸、甜不辣、鹽酥雞、大腸拼小腸咁,仲有好多台式特飲揀添!掛住台灣都可以黎試下😀 1⃣️眷村紅燒牛肉麵($98) 呢個係假日既午市套餐黎,包埋肉燥青菜同埋飲品。湯底香濃,微辣,麵係偏粗身既,但係食落覺得如果再煙韌啲會更好😛牛肉用左牛𦟌,幾厚幾大片,唔錯😋  2️⃣犇之滷肉飯($50)有滷蛋、醃過既青瓜,同埋滷肉。滷肉肥瘦均勻,食落夠油脂感🤤但係未去到入口即化,同埋唔夠濃味同漿口🙈滷肉汁唔會太鹹,都夠撈飯既,但係略顯偏稀身。  3️⃣眷村牛肉捲蔥餅($56)成餐我最滿意呢個🤩呢個真係一定要嗌!做法係類似蛋餅,但係用左蔥抓餅黎包住入面既餡料。雖然食落會比蛋餅既皮厚啲,但係更加有蔥油香!入面包住牛𦟌、酸菜、青瓜,餡料滿滿,而且食落一啲都唔會乾身,牛𦟌算厚而且煮得夠淋,有蒜香味,青瓜又可以中和翻其他食材既濃同膩!好正!

1⃣️眷村紅燒牛肉麵($98)

2️⃣犇之滷肉飯($50)

3️⃣眷村牛肉捲蔥餅($56)
眷村紅燒牛肉麵
犇之滷肉飯