2018-04-27
自從搬離荃灣後, 少左去荃廣, 隔一排再去又發現多左D新野食, 咁黎到梗係要試新野啦今次揀左呢間向地下果層的餐廳, 以前係丸X製X, 而家變左日式西餐, 裝修帶點小清新FEEL~侍應帶我們來到窗口位, 坐位都幾闊落, 環境唔嘈, 坐得幾舒服的再望下價錢都唔係好貴, 仲有期間限定的MENU見到限定MENU 幾吸引 , 每款叫左一個先上既係牛扒拼龍蝦, $138 都算唔錯! 龍蝦是正常貨色, 牛扒唔會好鞋, 帶點牛味比較有驚喜的是另一款三色牛丼飯! 上便灑左D蔥花, 上枱陣味特別香氣迫人!包含左3款牛肉 : 肉眼, 牛柳同肥牛 , 當中牛柳最為吸引, 燒得又香又淋口配合個特製醬汁, 拌埋隻半熟玉子, 十分開胃, 送飯一流, 好快可以將成碗飯KO!甜品同飲品揀左經典黑牛同埋紅萍果蛋糕黑牛真係超耐冇飲過, 童年回憶~ 呢度的黑牛雖然索價HK$42, 但真係幾大杯下, 同埋有大大舊軟滑雪糕紅萍果蛋糕賣相好吸晴!切開內有乾坤, 外層是糖皮,包住白朱古力, 再包慕士, 最內層是萍果蓉絕對係心機作品!食落都唔會太甜 (我冇食糖皮 ) 食物唔錯, 飲品甜品都有特色!價錢比起POKKA CAFE 更相
再望下價錢都唔係好貴, 仲有期間限定的MENU
見到限定MENU 幾吸引 , 每款叫左一個
甜品同飲品揀左經典黑牛同埋紅萍果蛋糕
紅萍果蛋糕賣相好吸晴!
絕對係心機作品!食落都唔會太甜 (我冇食糖皮 )
食物唔錯, 飲品甜品都有特色!價錢比起POKKA CAFE 更相宜~