2010-04-09
睇完兩本雜誌都大力推介之後決定山長水遠都入將軍澳試試佢!三個人, 點左和牛壽喜燒套餐! 屬第二貴果款牛肉! 和牛 - 前後一共食左三碟牛肉, 三碟水準參差, 第二碟最好! 但係平均三碟既肉質都唔錯!配菜: 日本生蛋 - 每人一隻, 都係蛋一隻, 不過講明日本產, 生食安心 D腐皮 - 好味! 係腐皮壽司果種腐皮, 甜甜地, 第一次打邊爐見到佢 ~ 日本豆腐 - 好好味! 係太古城 Apita 賣緊 $15 一舊果隻日本豆腐既味!! 滑唔在講, 重點係好濃豆味! 我係豆品類發燒友, 打邊爐竟然有咁靚既豆腐, 超興奮!日本年糕 - 一食唔停得!菜類 - 可能因為係有機菜既關係, 比較溶溶爛爛, 除左粟米仔!! 竟然有超甜粟既甜味!烏冬 - 普通料, 而且好碎濕濕醬汁 - 有一個辣蕃茄蓉醬, 必試! 微酸, 微辣, 凍凍地, 襯牛肉好正!既然樣樣都咁好, 點解我只係比佢 ok 呢!? 敗筆就係個壽喜燒湯底!! 係超級咸咸咸咸咸! 第一轉淥既野食直情咸到食唔到! 係經過三次加清水, 已經食到尾聲既時候, 個味道先叫岩岩好 建議各位一係試其他湯底, 若然鍾情壽喜燒既, 應該湯底一上既時候試
三個人, 點左和牛壽喜燒套餐! 屬第二貴果款牛肉!
配菜:
日本年糕 - 一食唔停得!
烏冬 - 普通料, 而且好碎濕濕
既然樣樣都咁好, 點解我只係比佢 ok 呢!? 敗筆就係個壽喜燒湯底!! 係超級咸咸咸咸咸! 第一轉淥既野食直情咸到食唔到! 係經過三次加清水, 已經食到尾聲既時候, 個味道先叫岩岩好 建議各位一係試其他湯底, 若然鍾情壽喜燒既, 應該湯底一上既時候試左味先開始淥野食 ~
服務態度幾好, 不過嚴重唔夠人手