2019-09-08 1110 瀏覽
較早前,同太太食完但馬屋,我地都意猶未盡,晚上經過荃灣荃新天地,發現應該係同一集既餐廳,叫牛陣,二話不說,就和太太入去開餐。以木為主要材料既裝修,顯得份外有日本風味,90分鐘任食,分別有4個不同既價錢,我地叫咗日本產黑毛和牛餐,冬陰公鍋,可以任飲啤酒、氣水等飲品同無限追加海鮮👍。任食火鍋有兩個自助吧,一邊有一般火鍋醬料、炸薯條、炸蝦片等等,還有泰式紅咖喱可配白飯或者健康紅米飯。另一邊就係大量唔同種類既火鍋蔬菜、各種丸類,一定有合適你既口味👍。與一般火鍋不同,侍應會先用原塊牛油搽晒整個鍋,增添風味,再炒香海鮮,最後落埋冬陰公湯就大功告成,待湯滾起就可以食啦😋。和牛切成薄薄一片,放落滾湯來回拖行數次已經食得,日本黑毛和牛名不虛傳,油脂在口中溶化,美味陣陣回甘,完全係好牛者既天堂。 海鮮料雖然選擇唔多,用料一點都唔馬虎,魷魚仔、海蝦鮮味唔腥,廣島蠔和帆立貝亦都美味。飽食火鍋後,還有4款美味既Haagen Dazs及乳酪雪糕。90分鐘進食時間感覺係少了一點,太多美食,太少時間,不得不提既係餐廳服務非常好,店員會主動問有什麼須要,還經常一起講「Be Happy」! 令人感覺親切。