2021-05-30
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次食咗SUKIYAKIYA 第二次係香港食關西風壽喜燒🥳體驗都唔錯!日本產 特選黑毛和牛(A5)($589)今次呢個set 包左三大塊A5和牛、前菜、蔬菜盤同甜品😚前菜一共有三款,分別係酸蘿蔔、和牛他他同魚子冷麵🍜 和牛他他會溝埋少少生蛋,食落有啲似吞拿魚咁,但係淋啲!至於魚籽冷麵都好fresh,仲有柚子味😚好開胃到左主菜,店員先燒左兩大塊和牛!真係好好味,入口即融,油脂分布平均🤩再點埋生蛋,真係一流🥳佢既生蛋係用駱駝蛋,颜色好營光同橙🌟跟住佢既壽喜燒就主要用佢既醬汁,冇落糖,所以冇咁甜。係食第二塊時,店主推薦我哋加青檸汁同七味粉,青檸汁都幾fresh! 不過都係點蛋最好食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)跟住店員會問你想繼續燒定係轉火鍋形式,都幾特別🤩咁我哋就揀左火鍋,味道比較清新,加左鰹魚湯煮,冇燒嘅壽喜燒咁濃味,比較食到牛肉嘅味道🤪但係相對而言蔬菜就冇咁入味,不過最中意佢個福袋!另外,佢可以揀飯定鳥冬,烏冬都幾彈牙!最後嘅甜品係黑芝麻雪糕,味道都好好😉整體來講,體驗都唔錯😍店員嘅服務都好好,仲幫我地影相📸️大家可以睇翻之前去既post, 自行比較一下中意邊個多啲😙我就覺得兩間
今次食咗SUKIYAKIYA
第二次係香港食關西風壽喜燒🥳體驗都唔錯!
日本產 特選黑毛和牛(A5)($589)
整體來講,體驗都唔錯😍店員嘅服務都好好,仲幫我地影相📸️大家可以睇翻之前去既post, 自行比較一下中意邊個多啲😙我就覺得兩間都好好味,各有特色( •̀∀︎•́ )✧︎