2023-02-18
巴基斯坦咖喱羊架飯印象中好似未食過巴基斯坦嘅咖哩🤣,我覺得呢種咖喱其實幾啱香港人口味,今日叫嘅係小辣,辣度啱啱好,醬料加入咗好多洋蔥同煮爛咗嘅雜菜,所以咖喱好香。羊架足足有四件,食肉獸一定滿足,質素都相當唔錯,下次試埋招牌嘅咖喱牛腩飯。加料牛腩清湯米線呢個貴少少嘅版本會比普通清湯腩河多啲牛腩,店員亦有俾我哋選擇肥中瘦嘅牛腩,我哋呢一碗係比較瘦嘅牛腩,但係全部都好淋同埋好易咬,調味亦都做得好好。湯底清清地食唔出有落味精。牛骨紫菜湯純粹因為我哋都鍾意食紫菜,所以叫黎試吓,紫菜份量都幾多,而家湯底好甜呢‼️呢間小店有好多嘢食選擇,價錢唔貴而都幾好食,重點係姨姨好好禮貌😻好耐冇遇過啲咁有人情味嘅餐廳,絕對會令我想嚟第二次🫶🏼
巴基斯坦咖喱羊架飯
加料牛腩清湯米線