2022-09-29
睇fb有人介紹過新花,話支持小店,經開佐敦行過嚟試下;店舖雖小,食物質素卻不錯。牛腩河,湯非常清甜,牛腩有咬口重牛味,牛腩炆得唔係好淋,但絕對係好食既,返而要咀嚼多幾下,食得到肉既原味,蘿蔔應該係分開煮既都好食。馬蹄香茜芹菜豬肉餃,即包即淥,馬蹄芹菜爽,芫茜味香,豬肉味平衡,皮薄,食完一d都唔口渴,啖湯略嫌淡少少,不過呢個亦都係佢既賣點;相比過往食過葛菜生魚湯餃子既店,我覺得佢係做得更好,因為有d少店為左要特顯佢既湯同餃子既味道,味精會落得比較重手,呢度餃子既調味非常出色。咁岩睇住兩個阿姐係度包緊,自家製有水準。$43有9隻,抵食。如果要午餐好似仲平d。辣菜脯同另一款菜脯碎亦都好惹味,辣味出色,相比之下辣椒油好普通;見到隔離枱嗌牛三寶湯飯,亦非常吸引。店舖偏細,食完要即走,因為近飯市時間開始旺,所以外賣不失為一個好選擇。