2019-07-06
同女友走銅鑼灣係街邊接到傳單,剛好有點肚餓,又想坐下,飲杯咖啡,於是上去試一試入到嚟,見到裝修用簡約風格,令人坐得舒適自在見嚟度主打hanger steak,而且我作為一個牛扒控,無理由唔試慢煮安格斯腹肉牛排(12oz)伴薯蓉- 好大份量,肉味超濃,而且因為用慢煮的方法,超淋,牛扒之中嘅極品另外唔好忽視佢個伴碟薯蓉,超好食,店員話用原隻薯仔壓碎做成,而且特意保留少量碎粒,以增加口感48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉-女友order的,香草味很濃,好似話有16種香草醃製豬肉,再慢煮48小時,然後手撕,肉質淋滑多汁,而且辣辣地,幾野味,再配上溫泉蛋同扁意粉食,好夾聽老闆介紹話呢度嘅手沖咖啡係signature 所以叫嚟試試是日選擇有三種:Guji ,Beethoven,BachGuji故名思義係由Guji zone(古吉地區)所產的豆;Beethoven同Bach同為Musician系列,兩款也用發酵過嘅咖啡豆所以沖,前者味道fruity,後者味道strong,比較似酒個人因為好喜歡Bach嘅Air,就點左佢(雖然同歌完全無關係)Bach(巴哈)-用了發酵過的咖啡豆沖泡,香味竟然有點似酒香
入到嚟,見到裝修用簡約風格,令人坐得舒適自在
是日選擇有三種:
Guji ,Beethoven,Bach
Bach(巴哈)-用了發酵過的咖啡豆沖泡,香味竟然有點似酒香尤其個after taste最似,第一次試有酒香嘅咖啡,好特別,而且好純厚
總結:食物同咖啡也水準一流,而且價格相宜,高性價比的選擇