之前已經聽過呢間人氣餅店既牛角包🥐系用🌟牛油界米之蓮 🌟 - 法國牛油同法國麵粉皇后T45去製造,用料高級🇫🇷仲要標榜無加任何防腐劑,又好食又健康咁😍作為麻糬麵包控既我梗係要過去會-會佢啦😉去到見到D包包🥐口味多多、有大有細、色彩繽紛,加上仲有個幾靚嘅打卡位,真系睇到都開心♥️忍唔住即刻大手入貨😆我買左🌈7色迷你牛角包🥐同3個麻薯餡料既大牛角包😍✨🌈Rainbow Croissant🌈迷你牛角$39/4件 • $46/5件 • $54/6件有七種口味,分別系:👉🏻 🟥紅桑子 🟨熱情果 🥐經典原味 🟩抹茶 Matcha🟪芋泥 🟫朱古力 🔶雲尼拿吉士 迷你牛角外脆內軟,牛油香味濃厚,層次看得到既分明,入口即化;仲要唔太大舊,方便我試哂幾隻味😍✨麻薯餡料既大牛角包我就揀左:👉🏻💚開心果麻糬牛角包 $32💜芋泥麻糬牛角包 $28🧡雲呢拿吉士及麻糬竹炭牛角包 $29大牛角包每-款口味嘅造型都唔同顏色,睇落好有特色;包包整體感覺鬆軟,面層放左舊煙煙韌韌好有口感既麻糬,咬開入面既夾心層仲會有吉士爆漿咁爆出梨,味道豐富得梨好有層次感👍🏻👍🏻法式牛角包既天花板👍🏻👍🏻

作為麻糬麵包控既我梗係要過去會-會佢啦😉

我買左🌈7色迷你牛角包🥐同3個麻薯餡料既大牛角包😍

✨🌈Rainbow Croissant🌈迷你牛角

$39/4件 • $46/5件 • $54/6件

有七種口味,分別系:👉🏻

🟥紅桑子 🟨熱情果

🥐經典原味 🟩抹茶 Matcha

🟪芋泥 🟫朱古力

🔶雲尼拿吉士

✨麻薯餡料既大牛角包我就揀左:👉🏻

💚開心果麻糬牛角包 $32

💜芋泥麻糬牛角包 $28

🧡雲呢拿吉士及麻糬竹炭牛角包 $29

大牛角包每-款口味嘅造型都唔同顏色,睇落好有特色;

呢度d包包好睇好食又健康之餘,個包裝仲要係超精美,包到好似成份禮物咁,拆開嘅時候儀式感滿滿😍完全滿足晒我嘅為食少女心丫🤣

🤍Artemis by Deesses Bakery

📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B132C號舖