2021-12-23
元朗站📍牛陣-冬天成日都想打邊爐,今日去食牛陣,發現佢有個限定期間壽喜燒鍋,又幾ok喎,同大家分享下先!😋今次兩個人食$279任食90分鐘套餐:澳洲特上長期穀飼牛沖繩豚放題,一個試左限定期間嘅壽喜燒鍋,另一個要普通蕃茄湯底。壽喜燒鍋本身包左一籃蔬菜盤,而且可以無限添加日本雞蛋點壽喜燒牛肉😋濃郁嘅壽喜燒汁加埋薄薄一片嘅牛肉/牛舌,Oishi😋😋😋佢仲有個壽喜燒操作指示牌,第一次食都唔驚唔知個step!今次兩個牛魔王就冇食到豚肉,兩個人都叫左10碟牛😋正宗食肉獸🤘🏻壽喜燒汁煮蔬菜都好入味!另外個一個蕃茄湯底就淥下丸、菜、肉、烏冬、拉面同埋佢附送嘅海鮮拼盤等等,當然唔少得我最中意食嘅筍片🤤熟食都唔少,好似炸雞、薯條、關東煮、pancake仔可以任食。最緊要係有無限任食Häagen-Dazs雪糕🥶大大話話都食左7-8杯,如果雪糕係杯裝就更方便衛生🤩如果比起係日本食嘅壽喜燒就一定唔夠正宗,而且個燒盤都唔夠大,每次只可以燒到最多2片牛肉(都迫迫地),同埋牛肉有時未必可以一片片完整咁夾到出鍋。不過呢個價錢黎講一解去日本食好西嘅思念都唔錯!🤪環境方面,呢間餐廳不嬲都企理整潔,而且都坐得舒服,90分鐘慢
環境方面,呢間餐廳不嬲都企理整潔,而且都坐得舒服,90分鐘慢慢食🤤
評分(5分為滿分)
食物:💛💛💛
價錢:💛💛💛