2023-01-18 120 瀏覽
翠豐冰廳個人認為茶餐廳最緊要係速度同態度,上星期六做完瑜伽,又比我喺午頭角搵到呢間服務好又幾好味嘅茶記😀行過就會比佢門面吸引,光猛整潔。入到餐廳即刻會有人招呼,應該係新裝修,枱與枱之間唔會太迫,卡位之間更有磨砂玻璃,增加私隱度。餐牌選擇種類多:飯麵、焗飯、加喱、海南雞、鑊氣小炒、鐵板、牛腩等等⋯⋯❤︎•-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎🐮 乾炒牛肉河鑊氣十足嘅牛河,牛肉片、牙芽、蔥同河粉都好均勻。仲灑上香脆芝麻喺面,好味道👍🏻 忍唔住食曬成碟亦唔會太油膩🐮牛三寶飯(牛筋、牛腩、金錢肚)呢款牛牛飯餐好入味,夠軟淋,配埋羅白+ 紫菜湯,好豐富。 仲可以加$12 配不同小食,我哋就揀左炸雲吞 同腐乳通菜😀☕️鴦走 鴦走用左高身膠杯,比平時大杯,反而令煉奶甜度剛好👍🏻 🍋 凍檸茶茶底夠濃,甜度適中😉❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----• ❤︎ •-----• ☕️ 翠豐冰廳📍 牛頭角偉業街91號地舖☎️ 2117 3523•••#kokonafoodie #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfood #hkfoodlover #
翠豐冰廳

🐮 乾炒牛肉河

🐮牛三寶飯(牛筋、牛腩、金錢肚)

☕️鴦走
鴦走用左高身膠杯,比平時大杯,反而令煉奶甜度剛好👍🏻

🍋 凍檸茶
茶底夠濃,甜度適中😉

☕️ 翠豐冰廳
📍 牛頭角偉業街91號地舖
☎️ 2117 3523

#kokonafoodie #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfood #hkfoodlover #foodstagram #hkigfood #topcitybites#hkrestaurant #foodreview #foodieslife #hkeat #kokona茶餐廳 #kokona牛頭角 #茶記 # 翠豐冰廳 #搵食 #韓風 #香港美食 #牛頭角搵食 #hkfood #香港地道 #亁炒牛河 #牛筋腩 #🐮