2023-07-26 34 瀏覽
我哋岩岩係台灣反嚟無耐😍就心掛掛台灣既美食啦🥹即刻book左間牛頭角既台灣道地既餐廳食個lunch 🩷春禧小館薯媽比出面outside 打卡位深深吸引⭐️#沒有你我只有牛肉麵#有著你我多了鹽酥雞入面仲有個勁靚既花牆🌸🌺係薯媽去過第2間餐廳既花牆👏🏻我哋坐底order左📲1️⃣台灣烤香腸🍢一黎到蕃薯🍠就搶食👅真係好香👏🏻2️⃣滷肉飯🍛佢哋啲滷肉系台灣直送架🥰😍😍真係好有台灣味道,唔使搭飛機✈️都食到🩷3️⃣宜蘭香蔥餅🥨我想講我哋嘅台灣旅行,第一站就係宜蘭🥹而我哋真係去咗整香蔥餅,所以呢個係必叫🤡 勁香又脆 回憶返哂嚟✈️4️⃣地瓜QQ球🍡呢個蕃薯🍠一粒都吾分享比我食🥹自己一個食哂成碟🤮分別係紫薯丸,番薯丸 夜市小食必食之一,睇佢食得甘開心我都好想食啊🤫蕃薯🍠佢話好好食仲比哂good 👍🏻5️⃣濃湯餃子+紅燒牛肉湯呢個點比我自己嘅🩷我本身就特別喜愛餃子🥟所以好想試下餃子加牛肉湯嘅味道👍🏻真係冇令我失望 好食啊😋五會一夾就爛 材料都好豐富 胃口返哂嚟🥰🧋黑糖珍珠奶茶 我系台灣真係差吾多行一間買一間🤫既然掛住台灣甘梗系珍珠奶茶🧋啦🍓外婆家豆漿呢個蕃薯🍠自己簡既,我估佢系簡佢個樽😂都真系好q好特別 豆漿係台灣早餐既必選🤫

薯媽比出面outside 打卡位深深吸引⭐️
2️⃣滷肉飯🍛
3️⃣宜蘭香蔥餅🥨
4️⃣地瓜QQ球🍡
呢個蕃薯🍠一粒都吾分享比我食🥹自己一個食哂成碟🤮
分別係紫薯丸,番薯丸
5️⃣濃湯餃子+紅燒牛肉湯
🧋黑糖珍珠奶茶
我系台灣真係差吾多行一間買一間🤫
既然掛住台灣甘梗系珍珠奶茶🧋啦
🍓外婆家豆漿
呢個蕃薯🍠自己簡既,我估佢系簡佢個樽😂都真系好q好特別 豆漿係台灣早餐既必選🤫仲有蛋餅 🥞蕃薯🍠話好味甘就一定好味拉 佢五好味五入口架🤡