2023-05-29
放假當然要食個靚brunch,平日經過都見到好多人幫襯,今次終於食到呢間Lagom Kaffe!餐廳裝修以木系顔色作為主色調,加上超大落地玻璃,空間感十足,感覺舒適。全日早餐($128)如果你想吃一頓豐盛早餐,呢個全日早餐係一個非常好嘅選擇!煙燻培根、軟嫩炒蛋、烤大啡菇、薯餅以及蔬果沙律,其中蘋果肉桂醬塗上麵包超好味,各種不同食材令人好有飽足感,而且每種都非常美味,整體口感均衡,豐盛又令人滿足!芒果雞肉韓式辣醬三文治($88)非常特別又創新嘅三文治,內餡有芒果、雞肉、芝士、生菜同蕃茄,再加上韓式辣醬,口感非常豐富。芒果的甜味和雞肉的鮮味非常相輔,麵包烘到脆口,同樣伴有沙律。Flat White($38)咖啡的香氣、苦味和牛奶的濃郁、甜味非常平衡,整體口感非常順滑又易入口。日本小山園抹茶鮮奶($48)甜度適中,帶微甘澀,啖啖都有濃厚嘅抹茶香氣,另外要一讚一陣呢度嘅咖啡拉花好靚,幾有心機!