2018-03-24
有時係係九龍灣做野 成日都去淘大/德福/megabox食野, 真係食到悶唔知揀咩餐廳係淘大望到巴士總站後面有個安基商場就試下去搵野食啦無意中就黎左呢間食越南野既餐廳啦 好彩早左黎有位, 因為間餐廳都比較細 〰️芒果軟殼蟹米紙卷〰️軟殼蟹熱辣辣仲好脆, 配埋紅蘿白絲,米粉一齊食, 大大舊好有口感呀 〰️焗芝士蕃茄牛腩麵包盅配牛油金磚〰️原來個麵包盅咁大個架, 個麵包蓋仲脆卜卜添呀, 配埋個濃濃既蕃茄汁, 個麵包吸哂d汁, 嘩 食落口真係好滿足呀牛腩又煮得淋, 唔會好難咬, 配埋飯食真係夠晒飽啦個蒜茸包超好味, 大大舊又好鬆軟, 唔使加蕃茄汁已經好好味 〰️雜錦牛肉海鮮拼盤〰️開頭以為係上檯時已經放哂d配料係鍋一齊煮, 但原來係分開哂, 咁就可以跟自己喜好煮, 又唔會煮到淋哂先食呢個拼盤都有好多料, 有唔同既丸/雞/菜/豆腐, 我就揀左牛骨湯底同配檬粉個湯好濃郁, 檬粉吸哂d湯好入味, 牛肉都好好味, 唔同出面食平平火鍋既質素, 估唔到呢個價錢都有驚喜 〰️西遊記〰️係西柚加奇異果既特飲, 平時都好少見咁既組合 不過我就冇試飲, 但朋友話飲完好fresh幾特別
係淘大望到巴士總站後面有個安基商場就試下去搵野食啦
無意中就黎左呢間食越南野既餐廳啦
好彩早左黎有位, 因為間餐廳都比較細
〰️芒果軟殼蟹米紙卷〰️
〰️焗芝士蕃茄牛腩麵包盅配牛油金磚〰️
牛腩又煮得淋, 唔會好難咬, 配埋飯食真係夠晒飽啦
個蒜茸包超好味, 大大舊又好鬆軟, 唔使加蕃茄汁已經好好味
〰️雜錦牛肉海鮮拼盤〰️
〰️西遊記〰️