2023-08-03
.牛頭角隱世美食圈feat. @break_co_ (牛頭角).今日蒞臨位於牛頭角 & 九龍灣交界嘅 海濱匯 覓食恕小弟不才我真係唔知原來呢頭有嘢食因為佢同「科學園」嘅感覺好似好似與世隔絕咁嘅一個自我體系🤣.來到呢間 Cafe 唔知係咪因為週末所以人流唔算多 本身座位已經好寬敞好舒服.. 加埋weekend嘅人流同vibe.. 就更加正了🥹呢到好特別嘅係佢weekend係會有special menu而呢個special menu為pub係佢哋嘅ig..好lucky本身menu無意粉但偏偏今日special menu有..仲要係大幫手會好有興趣嘅口味天意🤣🤣.1. 炸軟殼蟹.北海道帆立貝•三文魚子•明太子 辣奶油意大利麵$168是日定食✅✅✅✅🆗.賣相未去到滿分 但誠意十足應有盡有軟殼蟹係真係好脆口.. 新鮮滾熱辣..抵讚..意粉係天使麵.. 明太子感好濃郁..算係一個「比足料」你嘅口感衝擊 算濃味~帶子 三文魚卵撈埋一齊食真係好ok 都好新鮮同時佢哋加咗黑醋作為佐料如果唔鍾意 可以試試問佢哋可唔可以唔落 我個人就ok辣蛋黃醬最高!🤣.2. 香煎芝麻吞拿魚牛油果醬丼 $148✅✅✅✅🆗.
牛頭角隱世美食圈
feat. @break_co_ (牛頭角)
今日蒞臨位於牛頭角 & 九龍灣交界嘅 海濱匯 覓食
恕小弟不才
我真係唔知原來呢頭有嘢食
因為佢同「科學園」嘅感覺好似
好似與世隔絕咁嘅一個自我體系🤣
來到呢間 Cafe 唔知係咪因為週末
呢到好特別嘅係
佢weekend係會有special menu
而呢個special menu為pub係佢哋嘅ig..
好lucky
本身menu無意粉
但偏偏今日special menu有..
仲要係大幫手會好有興趣嘅口味
天意🤣🤣
是日定食
✅✅✅✅🆗
賣相未去到滿分 但誠意十足
應有盡有
軟殼蟹係真係好脆口.. 新鮮滾熱辣..抵讚..
意粉係天使麵.. 明太子感好濃郁..
算係一個「比足料」你嘅口感衝擊 算濃味~
帶子 三文魚卵撈埋一齊食真係好ok 都好新鮮
同時佢哋加咗黑醋作為佐料
2. 香煎芝麻吞拿魚牛油果醬丼 $148
✅✅✅✅🆗
我個人就好鍾意食吞拿魚丼嘅
因為營養素真係無得輸..
雞胸般嘅存在 但又好味過雞胸
唯一缺點就係少咗啲creamy嘅爽度..
但!!
有牛油果就唔一樣啦.. 完全可以補足呢個口感缺陷..
同時有營養好高嘅健康脂肪
除此以外仲有明太子醬提味
最重要.. 係有我最鍾意嘅紫菜🤣
set嘅部分 螺雖然少 但味道ok
麵豉湯就反而真係幾鬼好味
我哋後尾發現
隱藏食法就係可以撈啲湯入去飯入邊..
爽wor喂
嘢飲可以半價 雖然就令嗰set抵啲.. 我哋叫Dirty.. 真係好夠濃..
濃啡控放心order
感覺上呢棟嘢嘅食肆都係 for 呢到工作嘅人
因為真係位於一個比較尷尬且唔就腳嘅位置..
但呢間商場嘅餐廳都真係唔少
同埋感覺都好高質🫰
btw原來佢哋
👉星期五全日black & white coffee買一送一(12pm-2pm除外)
👉下午茶時段 每杯堂飲送是日蛋糕一件
希望除咗營養資訊 都可以提供大家慳錢嘅資訊🤣
#break #breakcoffee #hkcoffeeart #hkcoffeeshop #hkcoffee #coffeeholic #hkcafe #latteartworkshop #hklatteart #calorieswithmic西餐 #calorieswithmic觀塘 #calorieswithmic牛頭角