觀塘海濱匯星期六日去真係唔錯,人少少又靜又chill!之前幾間西餐都食過,今次去另一間洋風cafe,🪴一邊用植物做圍欄,🪟一邊係落地玻璃,採光十足,非常開揚,好有置身後花園嘅感覺!🍂聽著日文歌,歎日式料理、輕食同精品咖啡,最啱 take a break!呢間餐廳嘅食物配搭看似普通,都係平時食開嘅日式料理,但無論擺盤定配菜,你會發現關鍵在細節,細心品嚐就會發現到驚喜。🥪玉子燒吉列豬扒三文治 $88呢個三文治個名好似好普通,不過食得出用咗好多心機,玉子同塊豬扒一樣咁厚,好腍好甜,豬扒都幾脆,而麵包烘咗底,整體好香口。伴碟除咗有沙律菜,仲有西柚、橙同蘋果片,食落爽甜清新!🍝北海道珍寶帶子•味噌燒魷魚•茄子•天婦羅•蟹膏•闊條麵 $168呢個擺盤好有藝術感,上面嘅葉唔止裝飾,炸過之後好鬆化,入口即溶,鹹鹹哋有香味,而茄子天婦羅炸得好乾身,食落有啲似魚乾,兩樣都好特別!而蟹膏醬闊條麵掛滿濃濃嘅蟹膏醬,煙煙韌韌,鹹香十足!🍵季節特飲 - hoji kuri $40.6呢杯季節特飲好出色!濃郁嘅焙茶餘韻久久不散,上層嘅奶泡濃厚幼滑,下層仲有粒粒栗子碎,微微嘅焦香同堅果味,好有秋天嘅感覺!🎉原來下午茶

🥪玉子燒吉列豬扒三文治 $88

🍵季節特飲 - hoji kuri $40.6
呢杯季節特飲好出色!濃郁嘅焙茶餘韻久久不散,上層嘅奶泡濃厚幼滑,下層仲有粒粒栗子碎,微微嘅焦香同堅果味,好有秋天嘅感覺!🎉原來下午茶時段堂食,叫飲品送是日蛋糕一件,仲可以免費添飲,下次都係遲少少先入去 tea time!
2023-10-23
  • 北海道珍寶帶子•味噌燒魷魚•茄子•天婦羅•蟹膏•闊條麵