2022-06-26
平時返工成日都經過呢度,今次就趁Happy Friday放工約朋友黎chill下☺️由於好近公司,所以我6:15pm左右已經到達,估唔到6點幾已經咁多人😮餐廳就係海濱道旁邊,如果坐戶外對住個海又真係幾正架🤩不過由於我地怕熱就揀左坐室內🥰🌿日本花魚一夜干西班牙飯花魚有用酒醃過,大大減低魚嘅腥味配有大大隻嘅蜆肉,蜆肉無沙之餘仲好鮮甜,下層用左西班牙飯墊底,旁邊的飯食落有點像飯焦,口感煙韌又帶點香脆🌿軟殼蟹,牛油果墨西哥薄餅配蕃茄芒果莎莎軟殼蟹烤得好香脆,粉漿唔會過厚,表面帶有一點香辣粉🤩墨西哥薄餅內嘅醬汁酸酸甜甜,配上旁邊嘅莎莎醬,可以平衡一下炸物嘅邪惡感,食落特別開胃😋🌿西班牙小辣椒呢款好有驚喜😍小辣椒用左海鹽同黑椒稍作調味,就咁聞已經覺得勁香😍而且辣椒一d都唔辣,如果用黎送酒真係一流👍🏻🌿Fresh Strawberry Soda因為今日唔想飲酒,所以直接揀左杯Mocktail☺️Soda水入面有滿滿嘅士多啤梨果肉,味道唔會太甜☺️🌿Mixed Berries Mijito呢杯係同行朋友點嘅,入面有藍莓同士多啤梨果肉,加上薄荷葉色彩非常繽紛👍🏻我地由天光坐到天黑,環境氣氛日夜各有不同,但同樣
🌿日本花魚一夜干西班牙飯
花魚有用酒醃過,大大減低魚嘅腥味
🌿軟殼蟹,牛油果墨西哥薄餅配蕃茄芒果莎莎
🌿西班牙小辣椒
🌿Fresh Strawberry Soda
🌿Mixed Berries Mijito
我地由天光坐到天黑,環境氣氛日夜各有不同,但同樣舒適,難怪咁受上班族歡迎,絕對係放工Happy Hour嘅好選擇👍🏻