2022-07-27
登龍街出名多野,放咗工就同朋友喺銅鑼灣行一陣街,再去搵嘢食,因為我和我同行嘅朋友都好鍾意食牛,上網見到呢間steak bar食評唔錯,就一於過嚟試吓唔好睇佢舖頭細細,裡面主打卡位,兩個人都會比四人座位你坐,唔會坐得好迫,餐枱與枱之間距離足夠,同朋友大聲啲傾偈都唔使擔心餐廳職員好細心咁介紹佢哋嘅餐牌,有二人套餐,仲有其他單點定食和小食,今日我哋叫咗兩個一人餐🍖吉列炸牛扒$188定食會包沙律和味素飯,牛扒表面鋪滿麵包糠,黎到時係一成熟,送餐嘅時候會跟一個鐵板,比你自己慢慢燒你想要嘅生熟程度,鐵板上面放左牛油,所以燒出嚟嘅牛扒特別香牛扒食落十分之juicy 同嫩滑,牛味香濃,外面有麵包糠,所以好香脆,一塊牛扒有兩種口感🥩頂級板健牛扒$215餐廳好窩心,會預先問你要唔要切成一塊塊,非常啱我呢啲懶人,牛扒叫左5成熟,火喉控制得剛剛好,牛板健牛味會比較濃,油脂分布會比較少,但食落好嫩,配埋上面嘅炸蒜一齊食非常香口,而且牛扒仲會跟埋燒汁同蒜鹽,俾你自己自由配搭總括嚟講,呢間餐廳可以滿足鍾意食牛嘅朋友,同埋好少餐廳有吉列牛扒,值得推薦記得提提大家,餐廳可以在網上預先訂座,咁就可以唔使嘥時間等位啦
🍖吉列炸牛扒$188
🥩頂級板健牛扒$215