2024-05-19 58 瀏覽
成班朋友聚會最重要就係坐得舒服,傾計又可以傾得盡興,任食火鍋一直都係我地既first choice ,但係好多任食火鍋都係限時兩個鐘,傾到興起就夠鐘要走人,難得地搵到呢間任食火鍋係無限時,太正喇😆任食火鍋有3個plan,要食得盡興緊係要揀最貴果個! 每位$368有3款A4 和牛🤤 之後要再加單,都只係$128一碟,另外有澳洲M5和牛肩胛、薄切封門柳、美國安格斯牛板鍵等任食,簡直係牛魔王精選🤩 除左肉類可以透過手機落單外,餐廳亦設置了長長的自助區,有熱食,有飲品,仲有好多款式既蔬菜、丸類、牛栢葉、豬紅等可以任夾,應有盡有👍🏻火鍋湯底我地揀左胡椒豬肚湯,湯底好濃味,而且有好多豬肚,煲到夠哂林☺️ 每人先飲左一碗胡椒豬肚湯,然後肉類就上枱了😋A4 和牛肩胛肉眼係和牛肩膊既位置,肌肉結實有彈性,肉味較濃,雪花分布平均,夠哂嫩👍🏻A4和牛牛胸肉肋骨前胸既肉,A4和牛霜降令瘦肉和脂肪重疊,肉質較紮實A4和牛後腿肉和牛後腿內側,因A4霜降分布平均,口感細緻,油而不膩澳洲M5和牛肩胛牛肩是牛隻經常活動到的部位,牛筋及牛筋膜較多就是其一大特色,口感比真他部位都更為結實有彈性。比起日本和牛,澳洲和牛勝在脂肪

A4 和牛肩胛肉眼

A4和牛牛胸肉
肋骨前胸既肉,A4和牛霜降令瘦肉和脂肪重疊,肉質較紮實

A4和牛後腿肉
和牛後腿內側,因A4霜降分布平均,口感細緻,油而不膩

澳洲M5和牛肩胛
牛肩是牛隻經常活動到的部位,牛筋及牛筋膜較多就是其一大特色,口感比真他部位都更為結實有彈性。比起日本和牛,澳洲和牛勝在脂肪平均又夠肉汁,烹調時油花化入牛肉之中,既有牛肉的嫩度,亦有油脂化開的甘甜😍

薄切封門柳
懸掛於橫隔膜,大概位於空腹肉附近,部位刁鑽而稀少,肉質柔軟牛味濃郁👍🏻

除左牛肉外,亦有越南虎蝦、牛骨髓、雞髀肉等可以選擇,食到最後仲有甜品作為圓滿的句號,相當滿足☺️
  • A4 和牛肩胛肉眼
  • A4和牛牛胸肉