2019-01-28
今日打算同女朋友補祝18個月紀念日👫所以就同佢黎食返餐好先💓今次就打算同佢黎食呢間Steak Bar, 上網睇到都有好多好好既評價✨✨餐廳雖小,但五臓俱全。餐廳裝修主要以木為主,係凍冰冰既天氣下,更加顯得暖笠笠☺️餐廳雖然係主打牛肉,但都有顧及到唔食牛既客人,佢地仲有羊架同魚柳添👍🏻餐廳既員工都好好,會主動向我地介紹唔同Set既分別😉我自己就Order左吉烈炸牛扒(Set D), 套餐係配埋前菜, 沙律同飯。我同女朋友都好中意食佢地個凍豆腐,同出面既好唔同,口感實在d,唔會一夾即散,同時又做到好滑口👍🏻👍🏻吉烈牛扒既份量都好慷慨,食到肚仔好滿足喔🤤燒完既牛仲可以保持到吉烈既脆皮,一咬落去就咬得開,d肉質好軟👍🏻另外有提供鹽同汁比我地點,自己就偏愛個汁多d😚而女朋友就order左頂級板腱牛扒 (Set C), 呢個係每日限量供應既。我地就簡左5成熟 (呢個亦都係餐廳推薦既熟度)呢個肉質同樣係好腍,配埋少少鹽,就更加突出牛既鮮味😚睇佢大大件,但原來食落去都唔會好膩,份量岩岩好👍🏻值得一提既係佢地既飯係含飯素既,食落每啖d味道都好豐富🤪🤪配埋支冰凍既apple cider 就perfect‼️
所以就同佢黎食返餐好先💓
餐廳既員工都好好,會主動向我地介紹唔同Set既分別😉
另外有提供鹽同汁比我地點,自己就偏愛個汁多d😚
值得一提既係佢地既飯係含飯素既,食落每啖d味道都好豐富🤪🤪
配埋支冰凍既apple cider 就perfect‼️
埋單兩個牛set加支飲品價錢都好合理呀👍🏻