2018-08-19
朋友最近冇咁忙,想約出來聚下,鍾意食牛嘅我哋決定搵間高質D既打下邊爐傾下計,於是去到西營盤地鐵站行五分鐘既616牛肉火鍋。朋友未食過呢間,所以今次由我拍板。清尾龍食之前,將啲蛋液同牛肉撈勻攪拌。夾雜蛋液,超超超滑,好似自己會滑入喉嚨唔使吞咁,我同朋友都大愛。推蔫必吃👧🏻👧🏼牛鴕峰牛味較濃,豐富口感。朋友平時鍾意食安格斯牛,所以佢都好鍾意食呢款。👧🏼吊龍伴較爽口,有咬口,牛味香,香滑口可,細嚼無渣。我喜歡呢款有質感又不會得個飽字,好味👧🏻牛朴肉鮮甜爽口,入囗柔軟,有小小油脂,幾款中的至愛,我哋兩個都吃唔停👧🏻👧🏼又點了拍青瓜,食火鍋的中途可以讓口腔轉轉味。佢哋嘅菜份量十分多,充分達到食物均衡,不過湯底到最後已經很辣,菜索晒湯底的味,我有點受不了。下次都係早D淥菜。另外,金菇必點酸菜湯底酸菜湯底無得輸,餐單上寫的是七分酸3分辣,果然酸辣味配合剛剛好,連湯都可以飲。餐廳有調味料枱,特別在有特製嘅牛油醤油,泰國青檸,而且冇加一,有免費西瓜,正隔離枱有人慶祝生日,餐廳可幫雪蛋糕🎂
朋友未食過呢間,所以今次由我拍板。
清尾龍
食之前,將啲蛋液同牛肉撈勻攪拌。
推蔫必吃
👧🏻👧🏼
牛鴕峰
👧🏼
吊龍伴
較爽口,有咬口,牛味香,香滑口可,細嚼無渣。
我喜歡呢款有質感又不會得個飽字,好味
👧🏻
牛朴肉
👧🏻👧🏼
又點了拍青瓜,食火鍋的中途可以讓口腔轉轉味。
酸菜湯底
隔離枱有人慶祝生日,餐廳可幫雪蛋糕🎂