2024-08-07
Scallop Pumpkin soup 南瓜扇貝湯 ($158) 6/10帶子不會過熟,表面帶有焦糖色,好好食。湯底幼滑,南瓜味濃郁,但性價比唔算太高。餐廳有提供餐包,餐包偏硬,配南瓜湯食用較好。USDA Rib Eye 16oz with Grilled broccolini & Porcini beef jus ($578)USDA 肋眼牛排 16 盎司配烤西蘭花牛肝菌牛肉汁 - 8/10牛扒網紋嘅賣相好靚。牛肉味好出,份量毫不吝嗇。肉嫩多汁、五成切出黎粉粉紅紅冇血水。焦香好重,個人還好,如果調味再重手少少就perfect。牛肝菌牛肉原汁唔算好特別。發現The Grill Room的配菜好岩我胃口~西蘭花好正 ! 上次黎食係配薯蓉都已經好正,今次西蘭花仲正。西蘭花連莖都分成3-4條,脆得黎又帶淡淡清香。呢度Still Water / Sparkling water 要加$10/ppl,侍應問個時亦可以叫 Tap Water。-