2015-07-03 1308 瀏覽
今日朋友生日一齊出嚟慶祝,一行二十幾人一齊去咗旦哥火鍋(前身金牌火鍋)打邊爐,意為轉咗手原來只係轉咗名啲招牌嘢都一樣,好彩之前有book定位如果唔係可能都會等下,一早order咗隻炸子雞、真係皮脆肉嫩,之後上埋蛋白蒸蟹都好好食,食完前菜就緊係入正題啦,叫咗呢到最出名既湯底牛骨煲啦,個煲除咗用牛骨煲之外重有好多牛雜等配料滿滿都係牛雜同牛骨,啲牛味出晒嚟,而另外嗰果湯底就叫咗個楜椒肚豬湯底一樣成班「牛魔王」一見到碟手切肥牛上桌即刻無晒,啲肥牛雪花均衡真係入口即溶,真係無得彈!除咗叫手切肥牛之外我哋重叫咗好多嘢,包括黑豚肉、象拔蚌刺身、三文魚腩、炸腐皮卷、炸魚片頭、鮮鶪腸、蝦滑、肥牛粒、桶蠔、凍豆腐、蟶子、花甲……放到成枱都係,最後食到成班人捧住個肚走,今晚真係超開心!同場重有特別驚喜,比我哋見到阿爸阿媽級偶像李修賢呀,估唔到佢份人都幾nice,佢原來係呢度既老闆之一,重叫我哋多啲捧場添,呢間一定會再encore。

2015-06-28
慶祝紀念
生日
  • 牛骨煲、手切肥牛、炸魚片頭 、桶蠔、肥牛粒、炸子雞、蛋白蒸蟹、蝦滑