2018-08-11 37 瀏覽
因應公司要求,和同事一齊去左總公司陪訓,直至晚上八点先放行,途經尖沙咀赫德道見到有间616麥子係專食牛嘅火煱店,我地又有啲肚餓,就上去医肚先。係個歺牌度点左個鴛鴦沙爹牛湯底,一個牛朴肉,牛上肋,牛丸,澳洲和牛嘅牛胸肉,要多兩串鹽燒牛舌,同兩支可樂。酱料自已出去大聽自已揀,我揀左自家制牛肉汁加多一碗鮮味豉油配多少少葱花,火煱配料一齊送到,先試澳洲和牛嘅牛胸肉,入口即溶,加埋個自家制牛肉汁,超好味,跟住再來牛朴肉和牛上肋,一樣冇得輸,鹽燒牛舌食落口重好熱,比想像中冧好多,一陣就食哂,個火鍋湯重有啲配菜,蘿白同栗米配牛肉汁,另有一番風味,可惜太少丶最後食埋啲牛丸就啱啱好,轉眼間就掃晒枱面所有食物,跟住就埋单同個同事返公司完成餘下的工作,又要開夜。。

,一個牛朴肉,牛上肋,牛丸

,火煱配料一齊送到,先試澳洲和牛嘅牛胸肉

,一樣冇得輸,鹽燒牛舌食落口重好熱