2017-08-21 66 瀏覽
平日放工搵飯食,我地通常都會揀附近有得泊車ge~而大坑絕對係好選擇,唔算旺區而且都有唔少錶位,十分方便~今日揀左呢間扒房,環境唔錯,適合情侶或者同朋友食飯,佢座位唔多,可以book定枱先~佢既set dinner 有幾個組合,可以因應食量選擇。我地就揀左Deluxe~另外見佢都有唔同飲品揀,紅酒、白酒同champaign都有ga~首先出場ge係set dinner餐單無寫ge隱藏版蒜蓉包,真係非常驚喜!!店員介紹,係餐廳自製架~麵包非常鬆軟,再搽上滿滿的蒜蓉醬,真係好好味呀跟住黎ge係starter 同湯~我果個係mushroom soup,口感creamy而唔會太膩~個home made crab cake亦都有驚喜啊~外面金黃香脆而裡面保留蟹肉既質感,再伴以tartar sauce,非常開胃呢!side dish我地揀左onion ring,不過不失啦~主角rib eye steak終於出場,仲有塊好可愛既牛牛造型餅~牛扒外面煎得剛好,將牛扒裡面的肉汁封住而且食落仍然好有牛扒的質感!!喜歡食牛扒,對牛扒有點要求既,真係要搵返有咁上下質素的扒房!今個晚餐我倆都食飽飽而且非常滿意,牛扒

蒜蓉包

今個晚餐我倆都食飽飽而且非常滿意,牛扒質素高而價錢亦都公道~
蒜蓉包