2023-03-30 304 瀏覽
一講起芋圓,點能夠唔提起鮮芋仙呢!😋😋其實都食過好幾次㗎喇🤪不過都冇為佢寫過一篇食評🙈🙈趁今日有啲心情就寫下啦😬😬佢係值得擁有一篇食評既😊今次喺觀塘行過見到好想食😬咁就買咗一碗返屋企慢慢嘆啦😋😋平時都係堂食,第一次叫外賣😏都係爽既😬今次叫左芋圓4號加仙草叫得芋圓系列,當然就有芋圓啦😂仲有芋頭,紅豆,珍珠,平時食開係超級多碎冰嘅😌不過因為我今次嗌外賣拎到返去都已經溶咗好多啦🙈🙈雖然係咁但係又有另一番滋味😋😋糖水底唔會太甜,估唔到加仙草係會另外有個兜入起😬😬都只係加$4大大兜🙈🙈芋頭依舊大大嚿好綿,好粉,好有芋頭味🤪🤪珍珠就中間偏實心有咬口👍🏽最好食都梗係芋圓啦😊軟糯適中,又有淡淡番薯味😋😋雖然一碗糖水要50幾蚊有點貴,但係呢個價錢絕對值得👍🏽👍🏽因為佢嘅份量好大🤪而且好味🙂總括嚟講都係值得推介嘅😋

今次叫左芋圓4號加仙草

芋圓4號