2022-08-08 21 瀏覽
成日經過The Vigor都覺得好香,趁住最近放學有時間就買個二人餐外賣試下。二人餐$168包炸雞髀/單邊鷄翼兩份,自選$28以下小食兩份(可補差價),自選意粉一款。另外可以加$12一支冷泡茶同$18一款湯。 我地就叫左炸雞髀同單邊鷄翼各一、炸芝士年糕、蒜爆雞軟骨、冬陰功豬頸肉炒意粉,另外加左一支冷泡茶同一碗龍蝦湯。 炸雞髀/單邊鷄翼:兩個炸粉都唔同,炸雞髀係似吉列既粉,所以比較酥脆,肉質鮮嫩多汁,又唔會成口油。單邊鷄翼係有D似巴辣鷄翼果種,單邊分左非常方便單手食,而且都係皮脆肉嫩。 炸芝士年糕:一份有3個,呢個就會比較油少少,所以外皮唔係好酥脆。不過裏面就好流心。 蒜爆雞軟骨:比較似泰式沙爹既調味,都係會偏油少少。但分量好多!調味都唔會過鹹! 冬陰功豬頸肉炒意粉:見到有fusion禁特別當然試下。一盒意粉真係好大,餡都好多。本身以爲無咩顔色禁,原來都好濃冬陰功味,微辣微酸好開胃!如果食得辣,好推薦! 龍蝦湯:以呢個價錢我其實真係無咩特別要求好濃龍蝦味,不過都算ok,飲完唔會好口渴,裏面都有D蝦/小龍蝦,非常creamy,分量同價錢都成正比。 冷泡茶:有兩款可以選擇,自己就選擇左綠茶,
冷泡茶:有兩款可以選擇,自己就選擇左綠茶,解渴消暑。
外賣自取