都市人越來越關注健康,素食亦成為美食界新寵兒! 可惜好多素食自助餐味道平平無奇🥺皇天不負有心人,今次比我搵到旺角附近一間素食自助餐!都幾旺場~質素絕對一級棒,晚市自助餐人均$200唔洗,食到高質素食~而且老闆僱用經驗中廚,經常推出自創菜式,款式多過五星級酒店~而且不吝嗇地選靚食材 ,例如黑松露、澳洲黑蜜糖、純100 茶籽油以及玫瑰岩鹽等等,可見老闆好重視食物水準,每日仲親身試食!當日我地到訪都一致覺得老闆好有心做,老闆呢份熱情造就多款美食! 除咗有自助吧嘅嘢食之外,仲推出「廚師心情」。omakase就食得多!「廚師心情」真係第一次食,老闆話每日由廚師發辦,烹調不同的菜式,熱辣辣煮起,然後再由老闆拎出嚟,分發比每一台,仲會逐檯介紹菜式。味道方面一定係冇得彈!今晚到訪的「廚師心情」菜單有:熱辣辣嘅咕嚕合桃、黃金四季豆、金磚豆腐、甜品有焦糖燉蛋,雙皮奶,桃膠等等~特別推薦!因為啲嘢真係好新鮮,而且好用心配搭及烹調_我自己最鍾意咕嚕合桃同埋黃金四季豆:合桃口感爽脆,配上咕嚕醬想唔到咁夾。至於黃金四季豆,即係鹹蛋黃+四季豆,四季豆沾上鹹蛋黃醬,尤其香口且惹味。甜品都勁出色,焦糖燉蛋真係不得了。至
都市人越來越關注健康,
素食亦成為美食界新寵兒!
可惜好多素食自助餐味道平平無奇🥺
皇天不負有心人,
今次比我搵到旺角附近一間素食自助餐
都幾旺場~

至於自助吧嘅食物都好高質下喎!印象最深刻係個黑松露蛋,真係好dum 本,蛋香濃郁而且滑溜!

澱粉質都有好多野揀,有炒飯、炒麵、黑松露伊麵。

冷盤選擇多籮籮,仲有北京炸醬麵,好正宗

老闆仲研發左千島蕃茄炒蛋,兩者配搭新鮮而不突兀!正!

除了有實力之外,老闆都有滿滿的愛心。夜晚會派飯比露宿者,直至凌晨!就係呢份善心都值得支持!