2009-09-16
放假睇完戲, 中午一點幾,打算食餐好D, 見呢間餐廳門面唔錯,又有張甚麼米芝蓮的宣傳poster在門口,於是一試。餐牌上的set lunch 由$88 至$118,我地三人點了兩個海鮮香草醬意粉及一個芝士局。首先要彈的是服務,侍應生為我們斟水時,分心與另一waiter交談,斟到水杯滿瀉,要嗌佢先識停,搞到布都濕晒。餐湯一般,可惜湯碗外的湯漬未抹乾淨就上,你估係茶餐廳咩。意粉軟硬度是local 茶餐廳水準。香草醬聞落有陣雪櫃味。芝士焗(仔)半隻加埋些少薯容椰菜絲,份量似係頭盤,食完成個set lunch,3點幾4點就肚餓了。甜品聲稱是每日廚師監製,但只是一般西餅店level,如美X,的凍蛋蜷一件。整體算是好一般的set lunch,但收成$90-100就物非所值。同樣價錢,灣仔,日月星街一帶,例如Spxxl,Spuxxti,La Flxxx,Oh Lxlx 已可食到好好的水準。可能受環境,價錢及米芝蓮有關的poster影響,一開始就期望過高。
餐湯一般,可惜湯碗外的湯漬未抹乾淨就上,你估係茶餐廳咩。
意粉軟硬度是local 茶餐廳水準。香草醬聞落有陣雪櫃味。