2012-11-07 376 瀏覽
今日又嚟咗九龍城, 走時買件西餅返家做下午茶先! 之前嚟呢間店通常都係買包包食, 好正! 遇啱邊款包出爐就買嗰款實無錯的, 上次食咗個多位讚好的蘋果祼麥包, 上上次食嘅係黑麥包, 再上上上次好似係黃梅合桃麥包, 都係見邊款出買邊款, 所以都係暖暖的、香香的、脆脆的、大大個的、包內物料豐富的。。。廿零至三十零蚊, 好吃! 今次買的餅, 看似不錯, 價錢偏貴, 因件餅比飯盒還要貴呢, 藍莓芝士要36元, 拿破侖39元, size 略小, 好吃的話...不成問題! 但我覺得最多係: ["都OK 啦"...咁囉...!] 拿破侖, 不是不香, 不是不脆, 說不出那裡不好, 但不是我那杯茶! 藍莓芝士餅, 食落質感都幾厚身, 少少味, 不濃烈, 藍莓醬又是少少的, 不濃但又不是那種"濃淡相宜"的感覺, 所以評價我只給: 咁囉。。。 再嚟都會買麵包食!

今次買的餅, 看似不錯, 價錢偏貴, 因件餅比飯盒還要貴呢, 藍莓芝士要36元, 拿破侖39元, size 略小, 好吃的話...不成問題! 但我覺得最多係: ["都OK 啦"...咁囉...!] 拿破侖, 不是不香, 不是不脆, 說不出那裡不好, 但不是我那杯茶! 藍莓芝士餅, 食落質感都幾厚身, 少少味, 不濃烈, 藍莓醬又是少少的, 不濃但又不是那種"濃淡相宜"的感覺, 所以評價我只給: [一般! 此店的麵包比西餅好吃!] 咁囉。。。 再嚟都會買麵包食!
排列整齊
一般
2012-07-24
3 分鐘 (外賣自取)
$36.50 (下午茶)