餐廳: 海港酒家
資訊:

我哋一行兩人﹐喺七月八日晚路經呢間酒樓﹐被門外嘅晚飯孖寶宣傳單張吸引﹐入咗去食晚飯。我哋嗌咗一份晚飯孖寶﹐兩個雞湯花膠燉螺頭﹐全部嘅食物﹐都係水準之下!先講燉湯﹐係一大煲煲好𢳂出嚟嗰隻﹐而唔係原盅燉湯﹐火候還好﹐但就唔夠熱、唔夠鹹。跟住嚟嘅係燒鵝﹐上枱係微溫﹐皮唔脆﹐肉質非常老﹐有幾舊直頭咬唔開﹐底下墊底d豆d味好甜、好怪。跟住到大佬出場﹐好聽嘅叫清炒河蝦仁﹐唔好聽嘅就係急凍三色豆撈急凍蝦仁!見到個賣相已經無晒胃口﹐好似隨意喺冰箱攞兩包急凍嘢撈埋一齊咁!你急凍貨都唔緊要﹐比少少誠意﹐炒得夠味d、比d火喉、賣相靚少少都得啩?!仲衰過自己屋企炒﹐咁都好意思攞出嚟賣比人?老實講﹐話就話特價﹐其實加埋d茶芥雜費﹐都唔係好平﹐你做得特價都係想吸客﹐而家你比d咁嘅嘢人﹐食完一次都怕怕﹐仲點敢返轉頭幫襯?