2005-02-28 19 瀏覽
無可否認容記既小菜的確做得比人地出色,求其叫個豆豉鯪魚油墨菜又好,五香肉丁豆腐之類既罐頭野都可以整得好好食,其他菜式更加比美心、東海之類好得多,而價錢方面亦拍得住呢兩間,除左少量菜式四、五十有交易外,其他郁下都七十、九十,甚至過百,所以容記每晚九點半後做小菜七折特價,不過自從佢生意好左之後,大部份小菜後面加左特價兩個字,特價即係冇得再折,冇任何告示貼出黎講特價菜冇得再折,埋單出櫃面求其俾個總數就叫你俾錢,之後覺得唔o岩數時候問佢先講,我覺得呢種生意手法真係好有問題,不過或者佢地覺得做街坊生意,食慣個個都知掛?天下第一雞好入味又夠軟熟,而例牌即係半隻,通常九點半後會所剩無幾,招牌燒肉我覺得係先燒後炸,所以保持到外皮脆卜卜,肥廋比例適中,但亦非常肥膩,其他菜式求其叫都幾好食,唔駛點介紹,反而要提一提大家特價時段份量會少左;環境幾惡劣,坐著枱斯文客旁邊都還好,坐著枱豪情奔放既街坊隔離嘈到拆天都幾惡頂,嘈到連單都落唔到,餐具方面係膠碗膠匙羹配即棄木筷子,同坐多陣都腰骨痛既冇椅背圓膠櫈,地面有多少油漬,門口外面近日少左馬伕同D流鶯都叫做好D,否則熱鬧程度同入面不遑多讓,總括上同朋友黎食就OK,拍
天下第一雞好入味又夠軟熟,而例牌即係半隻,通常九點半後會所剩無幾,招牌燒肉我覺得係先燒後炸,所以保持到外皮脆卜卜,肥廋比例適中,但亦非常肥膩,其他菜式求其叫都幾好食,唔駛點介紹,反而要提一提大家特價時段份量會少左;環境幾惡劣,坐著枱斯文客旁邊都還好,坐著枱豪情奔放既街坊隔離嘈到拆天都幾惡頂,嘈到連單都落唔到,餐具方面係膠碗膠匙羹配即棄木筷子,同坐多陣都腰骨痛既冇椅背圓膠櫈,地面有多少油漬,門口外面近日少左馬伕同D流鶯都叫做好D,否則熱鬧程度同入面不遑多讓,總括上同朋友黎食就OK,拍拖既朋友就咪制!