2022-01-03
☀️自家製鮮紫薯蜂巢窩夫一入到餐廳見到窩夫🧇竟然有紫薯窩夫!?所以就叫咗呢個。一陣間就已經上菜 🤣上面有vanilla 雪糕🍦同埋紫薯波波薯球 🍠 。 上面仲有糖霜同紫薯粉點綴 ,下面就係用窩夫墊底。以為係普通既窩夫點知一切開就見到窩夫裡面有好厚嘅紫薯係裡面🧇綿綿糯糯,唔會太甜 ,滿滿果腹口感好似麵包口感🥯!不知點形容先好🤣真係自家製!其他地方都食唔到,再點上vanilla雪糕有另外一種風味~🌙鑊仔抹茶紅豆雪山熱香餅配雲呢拿雪糕我最中意都係呢個抹茶味既熱香餅啊!!!個名好長🤣🤣如果你地去食一定要睇番張相就知道邊樣啦!vanilla 雪糕好大個球,然後用堆砌形式托起個球咁,煎pan邊邊有好多紅豆,紅豆不會太淋,反而有口感~唔係紅豆蓉所以有咬口😝😝成個香餅上面撒滿糖霜,切開香餅裡面就有煙出噴出黎,熱辣辣嘅。質感是鬆鬆軟軟咁😆,好似熔岩感覺 上面是冰天世界。vanilla 下面是熱辣辣香餅 好似冰火兩重天咁😝真係神奇既體驗🤣🤣
🌙鑊仔抹茶紅豆雪山熱香餅配雲呢拿雪糕