2013-11-08 297 瀏覽
好開心收到邀請, 去試食4 款Regal Supreme X桂格燕麥 推出嘅以健康主打嘅甜品真係估你唔到平時一定要加奶先入得口嘅燕麥可以同甜品有咁嘅配搭!!!本人一向見到芝士蛋糕就流哂口水 見到呢款燕麥方脆藍莓芝士蛋糕就即刻試食先 XD蛋糕表面舖左薄薄嘅桂格大燕麥, 餅底同夾心層係由桂格燕麥方脆製成。而夾心就係藍莓芝士大多數嘅芝士蛋糕咬口都比較紥實, 芝士味濃郁而燕麥方脆藍莓芝士蛋糕, 以藍莓芝士造嘅夾心口感接近乳酪,比較特別。因為有兩層由桂格燕麥方脆製成夾心, 食落令到成個餅都好豐富, 唔會有食乳酪既感覺。 不過餅底甜左少少。講講個餅有幾健康啦~~桂格大燕麥加上桂格燕麥方脆製成嘅餅底含有豐富膳食纖維及水溶性纖維,可以促進心臟健康,吸啖氣都順D,啱哂我地城市人~黑朱古力條配燕麥餅底。黑朱古力條用左兩種唔同嘅朱古力,好明顯睇到外脆內軟,層次鮮明。黑朱古力條上面係天然全麥,入口同黑朱古力融為一體, 唔會覺得膩口個餅身入口雖然比較乾,但唔會覺得粗糙,可能因為餅底加入左桂格即食燕麥片,所以口感紥實而不粗糙。燕麥法立傑克用更加健康~~~~桂格即食燕麥片,不單含有豐富膳食纖維,仲有水溶性纖維及非水
而夾心就係藍莓芝士
大多數嘅芝士蛋糕咬口都比較紥實, 芝士味濃郁
燕麥法立傑克用更加健康~~
~~桂格即食燕麥片,不單含有豐富膳食纖維,仲有水溶性纖維及非水溶性纖維,有助降膽固醇和促進腸道健康。所以話估唔到有咁健康好味嘅配搭。
外表簡單, 內“仁”尋味
呢個奶凍除左口感幼滑,仲有乾果粒清香,加上淡淡杏仁嘅香味,真係會俘虜唔少鍾意食果味甜品嘅朋友,
底部嘅桂格即食美味乾果乳酪燕麥除左含有鈣質及高膳食纖維,仲包含真正乾果。真係有心思 !
做法同乾果乳酪燕麥法式奶凍差不多
但係楓糖燕麥意式奶凍,用香草取代杏仁作調味
表面果層即食楓糖燕麥,真係不得了,燕麥加奶凍健康得黎
每一口都感受到楓糖麥香, 真心值得一試
桂格即食美味楓糖燕麥及原片大燕麥,含有鈣質及高膳食纖維,營養豐富之餘亦為奶凍增加清新而香甜楓糖麥香。
2013-10-27
用餐優惠