2019-10-31
好耐沒慶祝, 難得另一半升職加薪梗要佢帶我食餐好~ 佢知我中意食鐵板燒, 所以帶我去之前力讚過既鐵人旨花兩人撐腳^_^我們點了鱈場蟹鐵板燒$2288的兩人套餐。一坐下我就好開心超期待 率先來的是前菜沙律。跟之前一樣非常清爽新鮮, 加了藜麥相當健康好味。然後就是汁煮白鱈魚, 汁好香好濃,配上滑身魚肉好味, 上邊是用魚皮好香好脆。然後就是今日主角之一鱈場蟹, 蟹肉相當新鮮帶又咸又香。不用點野其實個味都好足。接著就是季節料理既白蘆筍,好爽脆,用白汁煮好香甜。另外重頭戲之一, 就是熊本的A5和牛! 和牛好軟好香口, 入口有化既感覺,超好食。另外配菜都好新鮮。之後就是鐵板炒飯, 粒粒都好乾爽香口, 配料又多好惹味。另外配上漬物可一起食, 超有日本風味。清酒雞湯好清香, 有扇貝肉所以好清甜香口。湯完左之後是甜品, 我選了柚子雪糕, 粒粒柚子味好甘香, 超解暑解膩。呢間同上次來食一樣咁好食, 下次有咩特別日子會再來
接著就是季節料理既白蘆筍,好爽脆,用白汁煮好香甜。