2023-09-29
2070 瀏覽
今次係第二次幫襯,第一次食覺得普通,只是冷氣夠凍。事隔兩年再光顧,首先講吓啲嘢食,今次兩人叫左1.蝦餃,大粒但偏咸2.上素野菌腸粉,少餡料3.雞包仔,一般4.小籠包,唔好食,唔推介5.流沙芝麻球,已經擺到凍曬唔係新鮮,唔可以話係流沙,餡料偏小食完兩個鐘之後都會口渴。呢餐兩個人食左$194,門口收錢呀姐黑口黑面態度係臭串,俾完錢,等左好耐都唔俾返張單嚟,因趕住去買嘢,攞完張單返到屋企先攞返出嚟睇,一睇就知唔妥,成張單都係收正價價錢,不是下午茶價錢,但今日明明係星期五亦不是公眾假期。呢間茶樓係寫明星期一至五(星期六,日公眾假期除外),1:45到4pm係下午茶時段,本人係星期五兩點左右就入座,之後他們提供的是下午茶價錢點心紙,亦沒有人提醒或貼出任何海報話今日冇下午茶,有什麼特別收費,由於滿腦疑問,於是打電話去問。第一次打去,有個呀姐聽,問佢今日有冇下午茶?佢話有,然後我話咁點解我今日嚟飲下午茶會收正價,佢就答唔到,依依哦哦,話唔清楚,然後叫我留電話,話要問同事但他去左食飯,要轉頭覆我。ok,我等,如我所料係冇覆電話的,等左個幾鐘之後,我再打電話去,又係果個呀姐聽,知道係我之後就話寫錯左一個
今次係第二次幫襯,第一次食覺得普通,只是冷氣夠凍。
事隔兩年再光顧,首先講吓啲嘢食,今次兩人叫左
1.蝦餃,大粒但偏咸
2.上素野菌腸粉,少餡料
3.雞包仔,一般
4.小籠包,唔好食,唔推介
食完兩個鐘之後都會口渴。
第一次打去,有個呀姐聽,問佢今日有冇下午茶?佢話有,然後我話咁點解我今日嚟飲下午茶會收正價,佢就答唔到,依依哦哦,話唔清楚,然後叫我留電話,話要問同事但他去左食飯,要轉頭覆我。ok,我等,如我所料係冇覆電話的,等左個幾鐘之後,我再打電話去,又係果個呀姐聽,知道係我之後就話寫錯左一個號碼,所以打唔返俾我,好明顯係耍我,宜家有咩電話係冇來電顯示,咁我問佢問到點解未?佢都係不斷重覆講係有下午茶,但就冇答點解係收正價,我就話今日係平日星期五不是星期六,日,亦不是公眾假期紅日,佢俾我問到佢答唔到,於是就開始發爛渣,到最後佢竟然話今日係特別日子會收貴啲,佢話今日係中秋節,有下午茶但會收貴啲,我話點解入座時冇人講?然後提供的是下午茶價錢的點心紙,佢就不斷發爛!都可以幾肯定聽電話係收錢個臭串呀姐。
呢間簡直係black店,同你講係有下午茶,俾下午茶點心紙,但收錢係收返正價,真係恰你地班友唔check單,基本上係唔會俾你check到單,我俾完錢佢都冇意思俾返張單你,唔係自己出聲叫佢俾返張單嚟,佢都唔會俾你!唔掛之得排隊俾錢時,排係我前面俾錢果個人有同呀姐嘈左幾句,但聽唔清楚佢地嘈咩。
總結,食物水準普通的black店,亂收費嘅慣犯。此店提供虛假商品說明的貨品或服務、不良銷售手法,永遠不會再幫襯。祝早日執笠。