2021-02-27 534 瀏覽
我嘅第一篇評論比comebuytea係好耐之前,經朋友介紹而飲,飲過好多轉,次次都好滿意多數都係飲返炭焙烏龍皇家厚奶小芋圓,奶味香濃,茶味香醇,芋圓都幾好,可能我比較偏愛大粒嘅甜品芋圓,所以對小芋圓雖有喜愛之意,但並唔係咁鐘情,比起comebuytea嘅小芋圓,我更鍾意天仁茗茶嘅珍珠同香芋,此處先按下不表。今日返完夜,經過青衣城,雖然好眼訓,而我都知飲完茶嘅我好容易訓唔著,但係神差鬼使地,我買完嘢又行左過嚟買嘢飲😂今次飲嘅係未試過嘅印度柴茶,嗌完之後,當時店內唯一嘅男店員特登攞左茶葉比我聞,其實我過嚟之前諗住試柴茶已經上網search左,知道呢個係印度嘅香料茶,不過都要為店員嘅貼心比個like。嗌左「印度柴茶 香醇鮮奶 蘆薈水晶 微糖 少冰」,仲送左一支茶比我,話係今日opening禮物,對於一個返完夜覺得好攰嘅人嚟講,唔知點解覺得好有小確幸嘅感動😹,加埋係附近TONYMOLY買嘢嘅女店員又好好笑容好開朗,呢兩個人都令我好開心btw 柴茶真係好印度feel,好有香料味,但係我諗唔鍾意香料嘅人飲左應該會想嘔,但係我覺得好特別,一試無妨,不過應該要配返珍珠更好飲,同埋考慮下轉 「柴茶 皇家
我嘅第一篇評論比comebuytea
係好耐之前,經朋友介紹而飲,飲過好多轉,次次都好滿意

btw 柴茶真係好印度feel,好有香料味,但係我諗唔鍾意香料嘅人飲左應該會想嘔,但係我覺得好特別,一試無妨,不過應該要配返珍珠更好飲,同埋考慮下轉 「柴茶 皇家厚奶 珍珠」因為皇家厚奶比香醇鮮奶更濃郁,配柴茶味道應該更醇厚,下次我會試下呢個配搭。
印度柴茶  香醇鮮奶  蘆薈水晶
外賣自取