2023-08-10 548 瀏覽
懷舊米蘭風格高質意大利菜嘅Testina,Menu入邊大部份菜式都好有特色,懷舊風令到我覺得好舒服,佢地a la carte有幾樣我覺得幾特別🥢 "Trippa Fritta", Fried Honeycomb Beef Tripe & Rosemary牛肚表面都有啲微微嘅酥脆感,牛肚味道濃郁,質感彈牙,加咗啲迷迭香,增添咗香氣同味道,迷迭香嘅芬芳同牛肚嘅鮮味相輔相成,令味道更加層次豐富🥢Homemade Tagliatelle with Duck Ragù佢嘅自家製意大利麵非常彈牙,每條麵條都夠Q彈,同埋麵條嘅厚度啱啱好,配合佢嘅咖喱鴨醬更出色,醬汁味道啱啱好,鴨肉嘅鮮味同埋濃郁嘅肉汁完美融合🥢Chicken Liver Parfait, Saba & Dried Apricot濃郁嘅雞肝味,加上滑溜嘅質感,Dried Apricot嘅甜味同埋果香,令啲鷄肝醬嘅濃郁味道更加平衡,唔會感覺太膩。而啲脆脆嘅脆包餅底,配上乾杏脯,令食物嘅質感更加豐富