2015-09-27
特別的花茶味雪糕一行4人黎到觀塘覓食,慕茶既位置離地鐵站都係5/6分鐘左右,但大廈入口有d難搵,由於我地9點半後先去,大廈已經熄晒燈,留番一兩盞照電梯位,都幾有Halloween feel ga! 搵到上樓先發現好多人!而且超過9成係女性顧客😂 鋪面不大,但裝飾得頗溫馨;夜晚9:30後就last order la,要食既朋友要快手,好彩我地都係想試少少野所以都仲有得食 !本身落左普洱+綠茶雪糕配waffle,但後尾黎左朱古力伯爵+綠茶,但算啦照食不誤! Waffle 其實係似蛋糕多d,茶味不濃,但幾軟熟 中間還是熱辣辣的,蛋糕黎講都幾好食!但雪糕就有d失望,綠茶/抺茶味不濃,朱古力伯爵亦都要細嘗先食到,可能食客搭配上要有技巧d 。另外仲試左心太軟,係玫瑰味的!伴碟的除了有玄米茶味雪糕(推薦 )仲有玫瑰乾花,另加幾份清新感! 總括而言雪糕口味特別,心太軟係推薦,但工廈黎講性價比不高, 試一兩次都ok ge。下次應該會揀個下午茶時間黎慢慢試!