2022-05-23 1111 瀏覽
個日經過見到甜品櫃,見到啲cake好吸引同埋啲款式都好特別(´▽`)款款都好想食!但因為夜晚要去食buffet,所以揀咗兩件最想食嘅🍰 Soufflé Ding 呢個望落好可愛!!上面係焦糖燉蛋,係滑嘟嘟´・ᴗ・`好有焦糖同蛋味,QQ彈彈的,下面嘅梳乎厘芝士蛋糕頂好輕型,比一般嘅cheesecake更light。整體食落好match,一份甜品有兩份感覺✨ Matcha opera 抹茶控必嗌抹茶cake!平時嘅opera cake 係咖啡味,今次嘅抹茶味好濃郁,上邊係抹茶醬嘅感覺,食落都有回甘嘅感覺,可能因為驚抹茶味太苦所以都有少少偏甜想中和返~Follow ig for more review✨ ☞eatwithnnat

 Soufflé Ding

 Matcha opera