2013-03-11
今次要分開幾部份講1/ 食物SET LUNCH 包一個主菜, 一個湯(湯轉沙+ $20)- 粟米湯: 好甜既粟米味, 但係粟米本身又唔會特別得去邊, 所以只可以話唔錯, 單點就唔好啦- 菇湯: 係攪到好CREAMY既啡色湯, 呢個就好好味, 菇味有D似Portabello - 煙三文魚縲絲粉: 睇上去: 好多三文魚! 佔成份野近1/3; 食落口: D三文魚好咸, 咁高鈉一D都唔健康喎?反而個粉質地好好- 豆蓉+菇腰果飯: 豆蓉+菇好似一碗傑既湯咁, 味道都好精緻, 由D粒粒既切工可以睇到, 但係唔講得上好好味, 唔關係素食清淡既關係, 而係素食本身既鮮同甜冇好好咁發揮, 總之就欠減個'主膽'- 唔包飲品, 得水, 仲係最憎既有味水候水- 甜品: 5 ELEMENTS (+ $18) : 其實不過係FINGER SIZE朱古力海綿蛋糕, 有5層, 不過呢5層有分等如冇分, 味道不錯, 但散叫的話我又唔會要2/ 環境好舒服, 枱同枱之間有足夠空間, 唔太近, 唔太嘈, 但D餐具就CHEAP左D勒, 食野時就住細細力都會砰砰響3/ 服務呢個就好一般啦。侍應好新, 同一樣野要重覆幾次, 又漏單
1/ 食物
- 唔包飲品, 得水, 仲係最憎既有味水候水
2/ 環境
3/ 服務
呢個就好一般啦。侍應好新, 同一樣野要重覆幾次, 又漏單, 問有冇姖茸菇賣又冇人答到冇左下文, 冇你都答句''冇''呀大佬。去之前以為係Causal + Friendly 既Style, 去到係扮高級, 個型象唔多夾囉~ 有人係2:30到想食LUNCH, 佢地話冇LUNCH啦因為LUNCH供應到2:30止, 唔多好。
4/ 交通
我地就渣車去, 不過走時見到對面10步之內有Subway, 可去聯和墟中心, 好近啫, 唔成問題